Gal nuostabu, o gal ir visai ne, bet vienas iš dažniausiai pasitaikančių uždavinių valiai yra atsispirti skaniam, bet nesveikam maistui. Žvirblis rankoje yra akimirksniu patiriamas malonumas iš skonio, vėliau malonumas iš gliukozės ar riebalų. Briedis girioje yra nevirškinimas, užburtas nuovargio ir energijos antplūdžio ratas, kepenys, nutukimas, diabetas, kraujagyslės… Viena iš kontrolės formų gali būti valgymas ne namuose, o restoranuose – tačiau perdėtas išlaidavimas restorano maistui gali būti ir silpnos savikontrolės, o mūsų aptariamu atveju – valios – ženklas.
Jei klausiat, kaip tai keisti – tai atsakyams paprastas. Planuoti. Valgyti restorane X kartų per numatytą laiką (matyt, kad tai nebus “”kasdien”), ir keliais kartais dažniau valgyti namuose, savo pasigamintą maistą. Net jei nemėgstate, nenorite, galvojate, kad neturite laiko maisto gaminimui – čia pasirinkimų yra daugiau, negu atrodo iš pradžių, o valios jausmui čia bus neregėtai gera traniruotė.